2018. február 12., hétfő

FSP 4, konkurs za likovne umetnike

Festival srpskog podzemlja raspisuje konkurs za likovne umetnike.
Pozivamo likovne andergraund stvaraoce da učestvuju na 4. Festivalu srpskog podzemlja i pošalju nam svoje predloge na mejl adresu: festivalsrpskogpodzemlja@gmail.com najkasnije do 4. marta 2018.

Festival srpskog podzemlja neguje ideju o utopiji i pojedincu koji, pozicionirajući se u prostoru andergraund-subkulture, gradi sopstveni sistem vrednosti, neopterećen vladajućim, mejnstrim tokovima.
Festival srpskog podzemlja ima za cilj da predstavi stvaralaštvo umetnika i drugih pojedinaca koji borave u prostoru andergraunda. Pojam andergraund (underground) preuzet iz engleskog jezika odnosi se na prostor koji je ispod zemlje – podzemlje, tajni, skriveni prostor, kao i na sve organizovane grupe, avangardne umetničke pokrete i pojedince koji svojim aktivnostima pružaju otpor vladajućem vrednosnom sistemu i kritikuju postojeće društvene odnose.
Tema je slobodna, kao i medij. Možete nam poslati crteže, ilustracije, slike, kratke filmove, video-instalacije, digitalne printove, grafike, objekte, skulpture, gifove, fotografije…
Prednost će imati radovi manjeg formata kako bi što više autora bilo zastupljeno na izložbi. Kada je u pitanju video-format, biće prihvaćeni samo radovi u trajanju do 5 min. Propratni katalog izložbe obezbeđuje organizator.
Rezultati konkursa biće objavljeni 10. marta 2018. na facebook stranici Festivala i sajtu Festivala. Autori čiji radovi budu prihvaćeni, biće naknadno obavešteni putem i-mejla o ostalim detaljima i obavezama u vezi sa postavkom izložbe i štampanim materijalom.
Prijava treba da sadrži:
  • do 5 fotografija svakog rada sa kojim konkurišete
  • link putem kojeg se može pogledati video, film...
  • kratku biografiju i/ili koncept, kratak tekst o stvaralštvu, radovima...
Prijave i pitanja sa naznakom FSP – izložba, šaljite na i-mejl adresu:

2018. február 6., kedd

PESTILENCE U NOVOM SADU



Tri godine nakon svog premijernog predstavljanja domaćoj publici veterani death thrash metal scene Pestilence dolaze u Novi Sad.
Na predstojećoj turneji bend je za sve fanove pripremio godinama očekivani i priželjkivani specijalni oldschool set i izvodiće numere samo sa prva četiri kultna albuma: Consuming Impulse, Malleus Maleficarum, Testimony of the Ancients i Spheres. Ova izdanja svrstavaju se u sami vrh svetske metal scene, a bend ih od 90ih godina nije izvodio uživo tako da nas definitivno očekuje ekskluzivno i unikatno metal veče.

Specijalni gosti na koncertu biće brazilski death metal bend Rebaelliun kao i italijanski thrasheri Violentor takodje mladi i vrlo zapaženi thrash metal bend iz Holandije Distillator.


Pestilence
Rebaelliun
Violentor

Distillator

Ulaznice u prodaji :

- Akcija 1.500din (prvih 50 ulaznica – samo u Mungosu i Felixu)

- Pretprodaja 2.000din

- Na dan koncerta 2.500din

Prodajna mesta: Gigstix, Mungos, Felix