2015. január 25., vasárnap

F O R G E (interjú, link az Ep-hez)

A Dlvidéki Metal színtér legmélyéből: lehetőséget kaptam Ördög Zoltán kikérdezésére a Forge nevezetű Tóbai Heavy Metal hordával kapcsolatban, az interjú alatt Linket találtok az EP meghallgatásához, jó olvasást kívánunk.

-Hol  volt aktív, hol lehetett látni a Forge zenekart?
-A Forge zenekar főleg Magyarcsernyén ,Tóbán volt aktív de miután 2002-re végre valamelyest rutinosabbakká váltunk felléptünk a 3.,4.és 5. Nyári Ifjúsági Játékokon Zentán,az Annuska klubban Moholon,Óbecsén a Floydban,Kanizsán a Jump fesztiválon...

-Kik alkották a Forge Zenekart, mi ihlette a megalakulást?

- Miután a 70-es 80-as években volt a falunknak(Tóba), a környéken egy elégé elismert Rock együttese a Jupi, mi mint újabb generációs "rockerek" úgy éreztük folytatnunk kellene ezt a hagyományt, szinte zenélni sem tudtunk még mikor eldöntöttük hogy alapítunk egy zenekart...persze '93-ra sok minden megváltozott a 70-es,80-as évekből nem sok maradt... A zenekar magja 1993-tol kezdve az Szakál István gitáros,Balázs Csaba dobos és jómagam Ördög Zoltán gitáros,énekes voltunk majd hamarosan csatlakozott Tóth Attila basszusgitáron és Sipos Sándor énekesként,ez a formáció a Cannabis névre hallgatott. 1999 telén egy átszervezésben volt része a bandának, gitárosként csatlakozott Deák Árpád,én átvettem a basszust, Tóth és Sipos kiszálltak,ekkor vettük fel a Carnal Forge nevet és a Heavy Metal,punk-rock helyett Death-Trasht kezdtünk el játszani,ez sem tartott sokáig a 2000-es év folyamán Deák majd Szakál is kiszálltak az együttesből.Ezután csatlakozott Udvari Róbert basszusgitárosként,én átvettem újra a gitárt és visszatért Tóth is,ekkoriban hagytuk el a Carnal-t az együttes nevéből.2004-ben miután Tóth végérvényesen kiszállt az 
együttesből visszatért Deák is egy rövid időre.

-Meddig volt aktív ez a formáció,és mért ment szét?
-2004-ben léptünk fel utoljára a Nyári játékokon Zentán és utána volt még egy fellépésünk Magyarcsernyén.Ekkor már érezhető volt hogy azzal a hozzáállással nem lehet folytatni,vagy továbblépünk egy profibb szintre vagy feloszlatjuk az együttest.Akkor úgy éreztük hogy sem anyagilag sem szellemileg nem bírunk tovább többet fektetni a Forge-ba.
-Milyen stílust,életérzést hordoz a Forge zenéje?
-A komorabb hangvitelű Heavy Metal állt hozzánk legközelebb némi Thrash behatással.Szövegeink az igazságért folyó kilátástalan küzdelemről,a fény kereséséről,az idealizált szabadságvágyról,az egyén hiábavaló lázadásáról,az arctalan rendszerekről és a világ megváltoztatásáról szólnak.
-Szép kerek összeszedett számok találhatók az interneten fellelhető Search The light EP-n
,ki vagy kik az zeneszerzői a Forgenak?

A korai Forge dalokat főleg Szakál István írta,de szöveggel, egy két zenei megoldással a zenekar többi tagjai is beszálltak a munkába.Ilyen dalunk a Search the Light melynek alapja visszanyúlik egészen 1994-ig és a Struggle mely 1999 körül lett megírva. Később ez a feladat rám hárult de a dobos Balázs is sok dalba besegített.Miután újra csatlakozott közénk Deák 2004-ben vele is sikerült egy két dalt összehozni.

-Kik a nagy öregek akik inspirálták a Forge tagokat?
-A Judas Priest,Metallica,Megadeth,régi Ossian ezek közös kedvencek voltak, de nekem a Queensryche,At The Gates,Amorphis és Emperor is tetszett,míg Balázsnak a Running Wild,Primal Fear volt a menő,Szakálnak pedig a Coroner,Kreator,Testament jött be,Deák az extrémebb metálra esküdött.
-Mennyi idő és energia volt össze hozni az Ep-t?
-Az EP ötlete 2009-ben pattant ki a fejemből miután Deák felajánlotta hogy szívesen felvenne egy pár Forge dalt ha benne vagyok, a házi stúdiójában.Ezután 2010 elején Balázzsal felvettük élőben a dobokat , ami miután 2011 januárjában a Darman stúdióban feljátszottam a gitárokat és a basszust, Szabó Endrének mintának szolgált hogy feljátssza a dobokat.2012 januárjában lett volna esedékes felvenni az éneket,de végül csak 2013 januárjában lett felénekelve az EP és befejezve a mixelés.
-van-e rá esély hogy a Forge még összeáll?
-Hát...reálisan nézve nem sok esély van rá,de azt sem mondom hogy soha se fog! Üdvözletem!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése