2015. november 12., csütörtök

Újvidéki Undergound 1.rész

 Hosszas várakozás után eljött a nagy nap a November 6-ai dátum, amikor ugyanis a két ukrán zenekar a Khors és az Apostate lépet fel a kedvenc hazai csapatommal az Ashen Epitaph nevezetű death metal zenekarral. a problémát csak az jelentette az esemény megtalálása után,hogy a koncert Újvidéken került megrendezésre ami Szabadkai lakos lévén nem a szomszéd falu. elkezdődött a spórolás és  a szülök,nagyszülők tarhálása, valamint útközben kiderült,hogy az adott helyen másnap egy U.M.F.-United Metal Festival nevezetű rendezvény is megszervezésre kerül, ahol fel lép a Lower Parts Of Human Sludge és az Alitor,volt még pár zenekar de azok erősen metal core jellegük miatt hidegen hagytak.de ez a beszámoló most a Khors Apostate Aahen Epitaph buliról szól.


Ashen Epitaph

Az Ashen Epitaph hangzásilag talán most nyújtotta a legjobbat, de voltak hibák, ettől függetlenül csakugyan a legjobb hangulatfokozó volt a koncertjük a háromórás vonatozás és ugyan annyi fagyoskodás után.nagyon jó számokat válogattak ,hallható volt a közelgő albumról is egy szám ami igen kellemes meglepetés volt számomra, türelmetlenül várom,hogy stúdió minőségben hallgassam.Természetesen nem maradhatott ki a két sláger sem a Deep In Our Heart ,és a Hate,ezek a számok mindig kihozzák belőlem az állatot de most közönség,és haj hiányában szolidra vettem a figurát. szó mi szó keményen oda basztak a sok hülye aki meg otthon maradt az bánja.Itt még azért kiemelném a dobos által kínált Brutal Assaultot is megjárt körte pálinkát ami kibaszott finom volt.

-Ashen Epitaph albumok hallgatása ITT.
-Egy korábbi Ashen Epitaph interjú : ITT.

Apostate



A két ukrán fő fellépő  közül nekem tömegközlekedési és elszállásolási problémák miatt csak a Doomban utazó Apostate zenekart sikerült meglesnem,végig szenvednem,mégis élveznem,Annyira hozták a Doom hangulatot,hogy néha tényleg erősen rám jött a keserűség,viszont ez a fajta doom sokkal inkább a Candlemass féle riffelést részesíti előnyben és az kurva jó!Imádom én az Evoken esetleg Disembovelment féle Doom metalt de élőben ez a kicsit üdébb hangzás sokkal jobban esik az embernek,Amivel kis gondom akadt az az énekes kommunikációja a közönséggel,nem tudom ,hogy ez a kis létszám miatt volt e vagy csak túl Doom az alak,de minden esetre eléggé hozta a világ fájdalmat úgy a hangjával mint a szűnni nem akaró grimasszal az arcán. de volt itt még füstgép,meg valami beszédek, zajok amiket az énekes egy I-padről tolt,én meglettem volna nélkülük is de adtak némi hangulatot az egésznek,minden esetre valamit jól csináltak az alakok mivel még írom ezeket a sorokat épp őket hallgatom,és még valószínűleg fogom is.
-Apostate  Facebook page
-Apostate Reverbnation

Ez lenne hát rövid beszámolóm egy hosszú napról,és két fantasztikus koncertről, folytatás a United Metal Festivalról hamarosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése