2017. szeptember 22., péntek

Ítéletnap Szegeden !






"Az estét a mezőtúri Terminator 1 (a Rákosi énekesének Csokinak a D-beat bandája) kezdi. Úgy törli le az egotokat az önelégült pofátokról, hogy öröm lesz nézni. 


Utána a szegedi Apoptosis darálja le a belsőségeiteket és dobja oda a kutyáknak, hogy vérhassal fetrengjenek a sarokban. Olyan embergyűlöletet kaptok a bandától amit a szüleitek szántak nektek miután csoffadt kis hulladékként kipottyantatok erre a világra, hogy elbasszátok azt...

Ezután egy Betonkeverő erejével kaptok olyan fejrúgást a Gazprömtől, hogy a saját fogaitoktól és a nyelvetek véres húscafatától fogtok aspirálni....
Ha még ez sem volt elég, akkor a nemrégiben új albummal jelentkező Mörbid kibaszott Carnage, fogja leszaggatni minden hitvány kis pondrónak az arcát és húgyozik bele a szemüregükbe, miután a saját lábukkal rúgja szét a seggüket...
Visszajelzett az est utolsó bandája is. A Crippled Fox!!!! A rohadt életbe, róluk csak annyit mondok Thrash or Die!!!!!!!!! Ja... és az új album bemutatója lesz.... ;)
Megjelenés kötelező, és bontsátok le a falakat!!!!"






A zenekarok támogatása: 1500Huf

A kezdés: 20:00h
Legyetek ott időben, és tiszteljétek meg a bandákat!

A koncert CSALÁDBARÁT rendezvény!

A Fumanchu sátáni frigye a Ghost-tal.


Hosszabb ideje azon a véleményen vagyok, hogy a manapság legnépszerűbb torzított gitáros muzsika a Stoner Rock, vagy Metal. Ennek köszönhetően az ebbe a műfajba gubózó zenekarok szaporodnak mint az Idea supermarketek Szabadkán. Nem is fektetek már különösebb hangsúly ezen zenekarok felkutatására, viszont nemrég egy szentségtelen gyermek látott napvilágot a Ripple Music szülő szobájában. Az album amiről most itt szó van az a francia The Necromancers első lemeze a The Servants of the Salem Girl. Csak a borító miatt klikkeltem a jutbobon az albumra, és aztán jött a repeat,majd a törrent,és most írnom kell róla. Nem titkolom ami legjobban megfog az a nyitó dal amit annyira eltaláltak a srácok, hogy beszarás, szó-szerint nem hagy nyugodni a címe Salem Girl Part I. Sejtelmesen indul, majd szünet és a pofádba tolja azt a kegyetlen Red Fang, Fumanchu féle riffelést amiért igazán szeretni lehet a stoner rockkot. Itt nem állnak meg a refrén annyira fülbe mászó, hogy garant egész nap nem fogod kiverni a fejedből, és  mellé köretnek kapsz egy kibaszott okkult szöveg világot, és változatos ének hangokat, ami egyébként az egész albumot jellemzi. Másik kedvenc talán a Black Marble House, hasonló képpen fülbe mászó dallam, és bluesos groove övezi az egész számot szintén változatos énekkel,és egy átkozottul jó basszus,és dob témával. Maradjunk is abban, hogy nem emelek ki több számot,mert én se szeretek hosszú album kritikákat olvasni. Szögezzük le azt, hogy ezek a srácok nem szart aprítanak a bab levesbe.

2017. szeptember 5., kedd

Droid: Terrestrial Mutations

"Többször is taglaltuk oldalunkon, hogy mennyire egészségtelen és átláthatatlan a mai lemezdömping. Való igaz, hogy résen kell lennünk ahhoz, hogy egy új (legalábbis újnak ható) produkciót fedezzünk fel, találjunk magunknak.
Erre a 2012-ben alakult kanadai csapatra a lemezborító révén figyeltem fel. Impozáns, gyönyörű grafikájukon azonnal megakadt a szemem, és nem volt nehéz belőni, hogy miben is utaznak a srácok. Eddigi mérlegük egy demó (Malfunction – 2013), egy promó (Promo – 2014) és egy EP (Disconnected – 2015), ez tehát a bemutatkozó albumuk. Amit még tudni kell róluk, hogy Jacob Montgomery énekes/gitárost és Sebastian Alcamo dobost ez év elején hagyta el Michael Gabor basszusgitáros, akinek a helyére Chris Riley érkezett. Mind a borító, mind a logó alapján egyértelműen levonhatjuk azt a következtetést, hogy esetükben progresszív thrash-ről van szó, és ezt a megállapítást a muzsika is egyértelműen alátámasztja.
Kötelező jelleggel a Killing Technology/Dimension Hatröss korszakos Voivod-ot, illetve a Vektort hozhatjuk fel párhuzamként, ugyanakkor a svájci Coroner, valamint egykori honfitársaik, az Obliveon (előtte Oblivion) munkássága sem kerülte el a zenészek érdeklődését, figyelmét. Azonban szó sincs szolgai másolásról, a zene ugyanis valamelyest szellősebb, mint a Vektor esetében, kevésbé durva és kemény; véleményem szerint a Droid több hatásból táplálkozik, mint David DiSanto (még létező?) csapata.
Rattle Inc. heavy metal magazin fényképe.
Ami a Voivod-hatásokat illeti, azok az Abandoned Celestial State-ben és a korong leggyorsabb, legsúlyosabb pillanataként aposztrofálható Cosmic Debt-ben nyilvánulnak meg teljesen egyértelműen, és talán még ezek a legegyszerűbb tételek. Ellenben ott van a többi hét, amelyekben a sokszínűségüket demonstrálják: a nyitó Amorphous Forms (Shapeless Shadows)-ban tradicionális, galoppozós heavy metal témák, dallamok bukkannak fel; a Temptations of Terminal Progress-ben jazzes betétek hívják fel magukra a figyelmet; a málházós Excommunicated-ben és a Terrestrial Mutation-ben borult hangulat köszön vissza; míg a Mission Drift (10:13-es játékidejével a leghosszabb szerzemény) „szimplán” a legelvontabb nóta.
Rattle Inc. heavy metal magazin fényképe.
Értelemszerűen gyakoriak a váltások, a törések, nagyon észnél kell lennie a hallgatónak, hogy el ne veszítse menet közben a fonalat, és az is holt biztos, hogy eszméletlenül tud muzsikálni a trió. Természetesen a hangzásba sem lehet belekötni, az arányos, telt megszólalás megkoronázza a végeredményt.
Úgy vélem, új kedvencet avattam, fedeztem fel magamnak. Teljesen nyilvánvaló, hogy 2017-ben nálam Top 20-as alkotás a Terrestrial Mutations, és mindenképpen a mezőny első felében fog majd végezni. Nagyon drukkolok a kanadai triónak, a bizalmat megszavaztam nekik, remélem, még nagyon sok, ehhez a zseniális alkotáshoz méltó albumo(ka)t készítenek a jövőben."
(5)
D. L.