2014. november 28., péntek

Interjú Kuczkó Gáborral a Fanatic Attack Bőgősével!


 Kezdjük az ismerkedést egypár egyszerű kérdéssel: hol születtél?

A napvilágot Zalaegerszegen láttam meg, egy gyönyörűszép ebola-fertőzött kórházban tíz méter szabadesés után, mely minden agyi kattanásomat megmagyaráz.
-Első zenei benyomások (zenészek,zenekarok)

Az első zenei benyomást minden bizonnyal a szülőszoba rádiója okozta. Ha metal terén nézzük a dolgokat, akkor az Overkill-Under The Influence lemeze volt az első, amely igazán megfogott, arról is a The End Of The Line 12 éves koromban. Emlékszem, hogy az agyonhallgatott kazettán mindig visszatekertem arra a számra.

-Első gitár, és mért éppen basszus?

Igazából a matematika sosem tartozott az erősségeim közé, ezért is döntöttem olyan hangszer mellett, amelyen 5-nél kevesebb húr van. Első basszusgitárom egy Harley Benton HBP-90 BK volt.
-Ki a legnagyobb példaképed?
Példaképem konkrétan nincs, de Cliff Burton hatására kezdtem el rájönni, hogy ezzel a hangszerrel nem csak kísérni lehet, hanem elég cifra futamokat is játszani. Továbbá olyan személyek inspiráltak, mint Steve Harris, Alex Webster, valamint Steve DiGiorgio.

-A Fanatic Attack zenekar bőgőse vagy, mesélj kicsit a megalakulásotokról?
Három zalai suttyógyerek 2009 telén kitalálta, hogy kéne itthonra még egy thrash metal banda. Ez a felállás nem változott. Tagok jöttek, tagok mentek, de mi hárman végig együtt maradtunk, és úgy néz ki, hogy együtt is fogunk! Már az elejétől saját számkban gondolkodtunk, mert nem szeretjük más faszával csapkodni a csalánt.

-Nemrégiben elváltak útjaitok szólógitárosotoktól, Német Pétertől. Azok kedvéért, akik nem követnek titeket pár szót mondhatnál erről, és mennyire befolyásolja ez az új lemez alakulását?

Ennek műfaji, és emberi okai egyaránt voltak, hogy Péter kikerült a zenekarból. Ezzel a lépéssel felgyorsult a munkafolyamat, és büszkén jelenthetem, hogy nyárra minden bizonnyal kiadjuk a nagylemezt, melynek munkálataival igen csak jól haladunk!
 -Szintén nem is oly régen megjelent a Waiting To Rot című albumotok, sok negatívnak nevezhető kritikát kaptok a hangzás miatt. A következő lemezen is kitartatok a hangzásotok mellet?
A Waiting To Rot hangzásának a legnagyobb hibája az erőtlensége, de az akkori felszerelésünkből ezt tudtuk kihozni, mindent beleadtunk. Az új lemez hangzása sokkal bivalyabb lesz, ebben biztos vagyok!
-Sok lehetőségetek van koncertezni?esetleg van ciki koncertélményed, vagy épen kiemelkedően fasza?
Ha egy évben ötször koncertezünk, akkor már örülhetünk. Zala és Vas megyén kívül egyszer játszottunk Somogy megyében, egyszer Budapesten, és egyszer Pozsonyban. Szívesen mennénk, de a legtöbb helyen az alapvető követelményeket sem tudják teljesíteni, melyek egy hangulatos koncerthez elengedhetetlenek lennének. Legrosszabb koncertélményem az volt, mikor egy fellépés alatt háromszor szállt el a gitárom, ami miatt akkora szüneteket voltunk kénytelenek tartani, hogy nem tudtam kellő képpen élvezni a koncertet, valamint a közönség jelentős része is elhagyta emiatt a termet. A legjobb koncertélményem Pozsonyban volt, mikor is a Drünken Bastards-ékkal, valamint a helyi erőkkel, név szerint a Gates Of Ptulah-hal és a Radiation-nal léptünk színpadra. Telt házas buli, kiváló szervezés, hálás közönség, tökéletes hangosítás, és hatalmas vendégszeretet fogadott ott minket.
- A Nov.20.-ai Cannibal Corpse koncerten össze ütköztünk a pitben,és megdicsértem a Fanatic Attack felvarród,és szemmel láthatóan megörültél neki.Elő fordul ilyesmi,van kialakulóban rajongó táborotok?

Magyarországon sajnos még az underground-ban sem egyszerű nevet szerezni. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány, azelőtt számomra idegen embernek mondott valamit a zenekarunk neve, akikkel eddig találkoztam. A legjobb közönségünk Vas megyében van. Az ottani arcok igazán őrültek, öröm nekik játszani! Sajnálom, hogy kevés ilyen lelkes ember akad a hazai underground világában... Külföld felé is próbálunk nyitni, melynek eredményeképp november 21-én lejátszották When I Take című számunkat egy francia rádióban, név szerint a Radio-Uylenspiegel-ben.

-Új album,új énekes ahogy írtátok: "egy teljesen új torok általi agresszív szövegköpködés." Rettegi Györgyről van szó, miért ő? mit várhatunk tőle?
Ő volt az első, aki jelentkezett a hirdetésre, és gyakorlatilag az egyetlen is. Meghallgattuk, és a hangja és a kiállása alapján úgy döntöttünk, hogy tökéletesen beleillik a zenekari összképbe leszámítva azt, hogy nincs sörhasa, de ezen még dolgozunk!
-Így a végére, hol láthatunk benneteket legközelebb élőben? Illetve mit üzensz a rajongóknak illetve a majdani rajongóknak?

Őszintén szólva nincs még lekötött koncertünk, így a számírással, lemezkészítéssel vagyunk 100%-ig elfoglalva, no meg a felelősségtudat nélküli alkoholokauszt előkészítésével! A rajongóknak azt üzenném, hogy ne féljenek egy jó koncerten előre menni, és tombolni, mert elég szar látvány, amikor mindenki áll, mint fasz a lakodalomban! Köszönöm szépen a lehetőséget!
-Én köszönöm hogy időt szántál ránk , és sok sikert a továbbiakban!
-Attack From The Past-EP letöltése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése