2015. december 7., hétfő

A sok valóban nem elég !

Pénteken(11.27.) olyan esemény volt a Szabadkai Clash clubban,hogy tényleg csak az maradt otthon aki totál hülye,vagy más baja van.Ugyanis telt házas koncert volt.Arra még nem sikerült rájönnöm,hogy a 3 fő fellépő közül melyik vonzotta ide ezt a sok embert de kétségtelen,hogy a rengetek alacsony létszámú koncert után ezen a helyen szívmelengető látvány,és élmény volt a sok felvarrós mellényes,zenekaros pólós hosszú hajú,kopasz és megannyi underground személyiség.



Mortal Corruption


Az estét a Mortal Corruption, produkciója nyitotta. első fellépése volt ez az egyenlőre feldolgozásokból álló repertoárral cséplő zenekarnak, a hangzás kásás volt, a szóló gitáros túl hangos és torz volt. Az énekessel is akadt némi problémám, a magas károgó hangok helytálltak de a gyomorhang az nem olt gyomorhang, az Obituary-On The Floor számát kifejezetten viccesnek találtam az előadásában.Dícséretemet érdemli viszont a dobos aki hazai színvonalhoz képest csillagos ötöst érdemel,illetve a Venom feldolgozásuk is melengette a kis szívemet.Első koncertezésükhöz képest azonban nagyon szépen összeszokott produkciót adtak.Én legalább is nem találtam tempóbeli tévedést,vagy egyéb mellényúlást.
A gitárosok egyébként nem kezdők, Vule- a szólógitáros szinte minden szabadkai formációban szólózott már . Szebasztiánt pedig a Tales From Beyond nevű Death Metal duettből ismerhetjük,illetve jelenleg egy Szabadkai ős punk bandában kezeli a bőgőt.Remélem még sok koncertel,az azzal járó fejlődéssel és saját számokkal örvendeztetnek még minket.
                                                                                             A gitárosok egyébként nem kezdők, Vule- a szólógitáros szinte minden szabadkai formációban szólózott már . Szebasztiánt pedig a Tales From Beyond nevű Death Metal duettből ismerhetjük,illetve jelenleg egy Szabadkai ős punk bandában kezeli a bőgőt.Remélem még sok koncertel,az azzal járó fejlődéssel és saját számokkal örvendeztetnek még minket.


Őket követte a várva-vűrt REDENIK akik Thrash-Black crossovert játszanak.
Az interneten fellelhető anyagaikat mind meghallgattam, elég jók sőt a Slomjenim Rebrima-kifejezetten fülbemászó szám és van hivatalos videó klip is a Youtube-on.
a koncert hangulat amit teremtettek nem volt rossza a gitáros elmebeteg riffjeihez pűrosított még elmebetegebb szem forgatások és rángatózzás nagyban hozzá járult a horror temetikához,és az énekes közönség közelisége pedig az otthonos és barátságos légkörhöz. Amivel viszont egyáltalán nem voltam megelégedve az a C-osztályú Crust punk hangzás amit  élőben produkáltak, kásás,egybefüggő "dzsdzsdzsdzsd"
Elérkezett a nagy apropó is az esemény neve ugyanis az elején "etil reunion party" volt.A közel egy éves szünet után kis vérfrissítéssel színpadra álló Szabadkai ETIL  senkinek nem okozott csalódást, sőt ismerek embereket akik előtte nem igazán csipázták az etil muzsikáját ezen koncert után azonban oda jöttek hozzám, és azt mondták " hallod ez az Etil fejlődött". Jó magam is hasonló véleményen vagyok az új tagok kifejezetten remekül helytálltak,. A hangzás zsíros volt,és tökös,Mintha egy alakulatnyi munkagép dübörgött volna.közönségbarát számaik vannak jól feldolgozható témákkal,és könnyen ordibálható refrénekkel, a buli páratlan,a mosh eszméletlen volt. DECEMBER -11-ÉN ÉLŐ ALBUM FELVÉTEL A SZABADKAI CLASH CLUBBAN!

És ennyi banda,és zúzás után végre eljött az amire én vártam legjobban a Szerbia Death Metal színtér számomra egyik legnagyobb büszkesége,az Újvidéki OBSCURED akik bebizonyították,hogy szar kis helyen is lehet kibaszott jól szólni,és a felszerelés végig ugyan az volt minden zenekarnál. A Zenekar trió formációban tolta a cseppet sem "tuka-tuka"alapú uncsi Death Metalt (na nem mintha nekem azzal bajom lenne sőt...). De ez egy gyilkos hármas mindenki tud zenélni, kissé zavaró faktor volt számomra a gitáros nem belel élése a dologba, nem szeretem mikor fapofával olyan "csináljuk 'oszt gyerünk haza" hozzá állással zenél valaki. a frontember Burai Károly azonban annál inkább hozta a bulit, világ színvonalú Death Metal hangjával ami párját ritkítja Balkán szinten,és maga biztos basszusgitárjátékával nagyban hozzá járult a produkció tökéletességéhez.

Egy iszonyat nagy családias hangulatú telt házas buli volt ez a Clash ben remélem mihamarabb lesz lehetősége minden metálfejnek átélni ilyent! Ne sajnáljátok azt a 2-3száz dinárt a koncertekre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése