2016. január 15., péntek

Köd,lepra és sötétség Budapesten

https://www.facebook.com/events/1095719343779479/?fref=ts

A Budapesti Dürer kert ad helyet a lengyel Mgla koncertjének Magyarországon.
az atmoszférikus sötét Black Metalban utazó zenekar 11-éve aktív és egyedi,nevükhöz hűen ködös,nyirkos hangulatú zenéjükkel hamar nagy sikert értek el a fekete fém ezen alfajának rajongó között. A 2015-ben megjelent albumuk az Exercises in Futility elmaradhatatlan volt a '15-ös évi toplistákról,és Február 6-án élő szem és fültanúi lehetünk profizmusuknak.
Hazai hangulatfelelősek a miskolci Svoid akik 2009-óta művelik a hasonló hangulatú Black Metalt nem eldobni való színvonalon.Első teljes hosszúságú albumuk a To Never Return nagyon jó hangulatú lemez,meg van a műfaj által megkövetelt monotonitása,mégis izgalmas.
 A másik hazai support a Dunkelheit  a lengyel fő fellépővel egykorú szegedi csapat. A 2014-es Mors Aeterna albumuk szintén kitűnően illeszkedik személyes elvárásaimhoz a műfajt illetően, izgatottan várom élő műsorukat.
 Ez még mind nem elégz este folyamán a szintén szegedi Lepra is tiszteletét teszi eme nemes fekete ünnepélyen az ő zenéjük némileg ropogósabb Black jó kis tupa-tupa és mérhetetlen gonoszság, első teljes albumuk a Tongue of Devil Prayers , 2014-ben jelent meg.


                                            Mgla Facebook : https://www.facebook.com/mglaofficial/?fref=ts

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése