2016. március 18., péntek

Revolution Festival Timisoara.

A Temesvári Revolution Festival extrém zenei színpadán nem szarral gurigáznak majd a zenekarok.
Pe scena extremă a festivalului Revolution Festival din Timișoara, o să avem trupe de calitate și o distracție mare.  În câteva rânduri prezint line-upul festivalului, având și trupe din străinătate.  


Headliners:

Fellép majd a cseh Avenger, akik a death metal és a Black Metal különleges elegyét játsszák, így sajátos Dark metalt alkotva. Volt szerencsém látni őket élőben csak ajánlani tudom.
Să începem cu trupa Avenger, din Cehia. Muzica lor poate fi caracterizată ca dark metal, un amestec fain dintr-e death și black metal. Am fost odată la concertul lor și vă recomand, cehii își merită să fie văzuți.

A szerbiai/bosnyák Bombarder, akik 1986-os alakulásukkal a Balkán metal színtér pionírjai és legendásnak nevezhetőek minden túlzás nélkül, speed-Thrash vonalon kenik az oldschoolt.
  Trupa următoare, Bombarder, formată in 1986 pe teritoriul Bosniei actuale, relocată în Serbia în ultimii ani. Putem să vorbim despre ei, deja ca o legendă , fiind pionierii stilului speed/thrash și a muzicii oldschool de pe Balcan, având 6 albume studio și o carieră impresionantă.

A Guardians Of Time norvég zenekar, mégsem black metal, kőkemény heavy/power metalt tolnak az arcodba, teljesen profi módon. Hozzájuk is volt szerencsém élőben, lenyűgöző hangzást értek el egy egyébként sötét kis klubban.
 Norvegieni, dar fără black metal . Așa putem descrie pe băieții din Guardians of Time. Cum am menționat, nu au legătură cu black metal, de fapt stilul lor nu este atât de răspândit în țara natală a trupei, fiind un heavy/power metal cu showuri profesionale. Am văzut și pe ei live, având un sunet impresionant într-un club micuț și întunecat.

A hazai, sőt valószínűleg egyik legnevesebb romániai név, a Negura Bunget. Atmospheric Black-nek nevezném az ő zenéjüket, és remélem élőben is tapasztalhatom majd mindazt, amit a zenéjük áraszt.
 Nu în ultimul rând, să vorbim și de Negură Bunget. Cel mai probabil liderii scenei underground din România, având un sunet melancolic/atmosferic încorporat în black metal. Încă nu am avut ocazia să-i văd live, dar sper să se întâmple cât mai curând. 

A kisbetűs, de annál nagyobb bulit csapó zenekarok:
La sfârșit o listă cu trupele mai mici, dar cu potențial mare:
Alitor- Szerbia jelenlegi csúcson lévő thrash zenekara
Alitor- trupă thrash metal din Serbia în ascensiune


Dishumanity- megalkuvás nélküli HC punk csapat, szintén 
Szerbiából
Dishumanity- trupă HC punk, tot din Serbia
Few Reasons Why- vegytiszta HC Szerbiából
Few Reasons Why- hardcore, încă o trupă sârbă
Gothic- színvonalas, a korai korszakában death/doom, azóta gótikusabb hangzással játszó zenekar Romániából
Gothic- death/doom/gothic din Lupeni, cu o carieră de 20+ ani
Infest- nemzetközileg is egyre elismertebb death/thrash horda Szerbiából
Infest- trupă Death/Thrash recunoscută pe scena internațională, din Serbia









Umbre Zidite- alt rock, Romániából
Unbre Zidite- alt rock, Romănia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése