2016. május 4., szerda

Marduqarter


Vlažno,kišovito i depresivno vreme je uvek dobrodošlo za vatreni koncert. Skup bendova koji su totalno različiti jedni od drugih je jedno veliko osveženje i pametna stvar jer se za svakoga našlo po nešto. Ozvučenje je ovoga puta bilo mnogo bolje nego na većini koncerata što je za svaku pohvalu. Tako je veče i započelo sa poljskim bendom Saratan.Bend Saratan iz Poljske je imao čast da nastupi pre legendarnog Marduka. Zvuk im je specifičan jer predstavlja spoj death i oriental metala. Njihova svirka odisala je snagom u kojoj je bila jasno vidljiva sigurnost benda i trud koji bend ulaže u svoj rad svih ovih godina. Otvorili su veče kvalitetne muzike pesmom ``Asha`` sa njihovog istoimenog albuma koji je poslednji izašao iz radionice ovih energičnih Poljaka. Nakon uvoda, nizali su se ostale pesme kojima su se članovi benda predavali bez predaha. U pevačevom odnosu sa publikom videlo se da bend muziku stvara srcem i da im nije bitno da li se nalaze ispred publike koju čini 20 ili 2000 duša, nastupali su kao da su već dotakli vrh metal scene i dali sve od sebe. Da li zato što su prvi nastupali, pa je polovina publike još uvek bila ispred kluba razgovarajući sa prijateljima ili nečeg drugog, odaziv na njihovu svirku nije bio veliki, ali Saratan je svakako bend na koji treba obratiti pažnju. 

Nakon Poljaka koji su dali sve od sebe da ostave utisak na Novosađane, na binu je stupio grčki treš metal bend Bio-Cancer. Njihov zvuk predstavlja sve ono što je definicija izuzetno kvalitetnog treš metala. One koji u srcu nose ovaj žanr Bio-Cancer nije mogao ostaviti ravnodušnim. Bez predaha, ovi dečaci su ostavlili srce i poslednji atom snage na bini. Kao bend koji je generalno mlad na metal sceni oni su u svoj skromni repertoar uspeli da smeste sa svakog svog albuma po nešto i tako upoznali sa svojim radom čak i one koji ih možda slušaju po prvi put. Dok praši na bini, Bio-Cancer zrači energijom i poručuje da njihovo vreme tek dolazi. 

Nakon dugačkog intra na binu je izašao dobro poznat legendarni švedski black metal bend Marduk. Od njih se mogao očekivati pravi pakleni nastup,a to smo svi i dobili. Odma nakon prvog riffa pesme "frontschwein" energija je naglo skočila i pretvorila atmosferu u ratnu haotičnu zonu. Ceo prvi red je bio prepunjen ljudima podignutih ruku tokom cele svirke. Bilo je dosta pesama sa razlicitih albuma,mada opet premalo koliko bi trebalo jer je svirka bila previše dobra pa je zato i delovalo kao da je trajalo kratko. Veliko pozitivno iznenadjenje kada su udarili svirati "still fucking dead" sa legendarnog demo snimka. Bend je tokom cele svirke pružio veliku masnu kolicinu adrenalina i energije sto jos jednom pokazuje koliko švedski black metal ima svoju posebnu čar i duh. Nakon zadnje pesme publika je htela da cuje jos koju,a to im je Marduk i pružio,kratka i jasna bomba za kraj večeri "panzer divizion Marduk". Veče je ostavilo dosta pozitivan utisak kod ljudi kao i gomilu upale misica koje su sutradan dobili od silnog headbengovanja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése