2016. október 11., kedd

Veldraverth- Malformations of God (2016)


A Veldraveth egy  venezuelai Black Metal zenekar. 2001-ben alakultak, tematikájuk nemes egyszerűséggel a bukott angyal imádata. 
Második teljes albumuk 2009-ben jelent meg Temples of the Black Flame címmel kazetta fromájában, erről szól e cikkem. A tavaly kiadott Live Malformation című koncertalbumon hallható volt két tétel az idei anyagról, a teljes albumot viszont csak nemrég hallgattam;


Tracklist:

1. Yetzer Ha'ra 04:26 
2. In Chaos Born 04:49 
3. Malformations of God 05:29 
4. In Terms of Violence 05:46 
5. Ominous Omen 07:04 
6. No Place for God 04:02 
7. Thunderstorms 08:15 
8. No Return 04:57 
9. Murder 05:59 
10. Zyklon-B in Conclave


Nem vesztegették az időt intróval, az első szám rögtön leszögezi, hogy a hallgató földbe lesz kalapálva, olyan mélyre, hogy találkozik majd magával az Ördöggel. Kellemes kombinációit hallhatjuk a műfajaban elhagyhatatlan blasteknek, és a "tupa-tupa" dobtémáknak. Ha már itt tartunk, ez az album remekül kidolgozott dobtémára épül, kellően sok díszítés, és átmenet, de semmi cifra. Maga a hangzás is nagyon el van találva. Black Metal, de mégsem az a teljesen nyirkos karcos hangzás, és a vokál sem az a tipikus károgás, hanem bizony kőkemény halálhörgés, ami még érdekesebbé teszi az anyagot. Őszintén megmondva a színtér tömérdek menyiségben szarja ki a B.M. csapatokat, projecteket, és kissé ráuntam. Ehhez az albumhoz is így viszonyultam először, de megtaláltam benne azt a kis extrát, ami nem csak egy újabb zenekarrá teszi a végtelen listán. Még így sem egy ismétlendő anyag, de vannak tételek amiket szívesen előveszek róla, pl. az In Terms of Violence-t, ami valamiért Bolt Thrower feelinget kelt bennem, valamint itt van még az őt követő Ominous Omen, amely tiszta Doom Metal, amit én imádok! Az a díszes refrén amit a női vokál, és a szinti öszhatása ad teljesen betalált a dobhátyám kis szívébe. Hogy el ne aludjunk, kapunk egy is ütvefúrót is a végére, így teljes a több, mint hét perces tétel. Mindenesetre ez egy nagyon jó kis album. Marduk, Behemoth fanoknak ajnálom! Kazettán beszerezhető a Neverhard Distro-tól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése