2016. november 23., szerda

Ygfan - Köd (MC)

Az Ygfan 2013-ban alakult budapesten, két évvel később formát öltött a Köd című kislemez, ezt kazettán a Fekete Terror Productions jelentette meg. 


Erről a kiadványról szól ez a rövid áttekintés. A kazetta maga fehér, gyönyörűen kivitelezzett darab, minőségi módon nyomtatott, igényes kartonból készült kihajtható booklettel. Az EP négy tételes, melyeknek címei nemes egyszerűséggel római sorszámok. A zenekar műfaji megjelölése post-black metal, és mint tudjuk, ami előtt szerepel a post megjelölés, annak nem sok köze van az utána következő műfajhoz, tehát aki nagy kásás tekerést és blastbeateket vár, az nem fog örülni.
 Jómagam viszont kedvelem a fekete fém ezen ágát is, így nem csalódtam ezen kiadványban. Tetszik,hogy a számok 4-11 perc között mozognak és mégsem unalmasak. A produkció, a keverés csillagos ötös. A dobtémák is teljesen fantáziadúsak. Az énekstílusok keverednek: a károgás és a tiszta ének érdekes elegyét hallhatjuk. Főleg a "II."-című tételen egy hirtelen váltás után a harmadik versszak ugyanis már szavalva van, mögötte sír a gitár, valamint a basszus egy egyszeű témát tol. Amint vége a szövegnek, a gitár ismét vált gyors pengetésre, ez kellemes atmoszférát teremt, amit az előző verszak károgós éneklése tör meg tökéletes öszhangban. A "III." című dal mind a 11 perce egy kellemes erdei séta, ahogy egyébként az egész album az. A szövegek kissé elvontak, de nem az a Lovasi Anrás féle elvont halandzsa, pont anyira művészi jellegűek, amennyit ezen adott műfaj megkövetel. Egy nagyon jó, nagyon atmoszférikus kislemez ez. Amint szerzek egy walkmant, első dolgom lesz ezel a kazival kivonulni a fenyvesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése