2016. március 5., szombat

Necrotic God Tour Novisad.


Uz kišovito depresivno vreme Black Metal muzika uživo je dodatni doping. Tako je i veče koncerta započelo uz norveški bend Sarkom. Uz pravi norveški zvuk i tradicionalno vizualni pristup bend je odmah podigao energiju na uzvisen nivo. Sirov zvuk i riffovi koji teraju na headbengovanje su se pronalazili u svakoj pesmi koju su odsvirali. Velika šteta sto je ozvučenje bilo malo mutno odradjeno pa se čistina melodija i nije baš mogla razumeti u prvim redovima publike. Ali uprkos tome Sarkom je uspeo da odsvira sa punom energijom i ostavi dobar utisak kod publike tako da bi bilo dobro vidjati ih još dosta puta!


 Ubrzo nakon njih nastupio je već svima dobro poznat The Stone. Preciznost sviranja pesama u milimetar su ostvarile odličan doživljaj od pesme do pesme. Naravno tu su se našle pesme sa novog albuma koje su bile uživanje slušati i gledati bez propusta.


 I konačno za kraj večeri nastupio je norveški Black Metal bend Isvind. Prava stara škola hladnog norveškog Black Metala je bila ono što je veoma potrebno,a to je čista hladnoća zvuka i melodije. Klasičan zvuk se po ko zna koji put pokazao da je najbolji i nezamenljiv. Pesme su sa svojim ravnim riffovima bacale u trans mrtvila i praznine, Bend je pokazao kako se svira prava hladna emocija black metala bez preterano tehnicke zahtevnosti,jer ipak sva lepota se nalazi u jednostavnosti melodija. Poprilično energičan i sirov nastup od prve do zadnje pesme,Isvind je ostavio takodje odličan dojam na publiku i želju da zasviraju jos jednom u Srbiji.


A.Radović,FromUnderground 03.05.2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése