2015. március 31., kedd

Ettől tutira Maradandó Károsodást szenvedsz!

Igencsak ígéretes Magyar Thrash csapat a Maradandó Károsodás rukkolt elő egyszerű de annál nagyszerűbb videóval az egyszerű de annál fantasztikusabb fasza bulizós minden thrashert megmozgató Húsdaráló című számukhoz. Nézd meg oszd meg támogasd! lml,
FcaebookKatt ide!

2015. március 30., hétfő

Brutális nyíregyházi csapás: Integral Vortex



Aki mozog underground körökben valószínű találkozott már az Integral Vortex zenekarral, szinte még friss ropogós Killing Vision kapcsán a DTM se tudott el menni mellettük. Gaál Tibor gitáros készségesen válaszolt kérdéseimre,olvasd és hallgasd!

A tagok más zenekarokból is ismertek, hogy állt össze belőlük az Integral Vortex?

A tagok közül többen is sokat zenéltek már együtt korábban más formációkban, így szinte nyilvánvaló volt hogy összejön így ez a felállás is idővel. A sztori egyébként egy sörözéssel indult 2012 januárjában, és sokáig csak két személyes volt a csapat, de végül csatlakozott a zenekar másik fele is idővel. Az első teljes létszámú próbától számítjuk a zenekar hivatalos létezését,szóval 2013 júliusától.

Ki(k) a fő dalszerző(k)?

A dalok úgy születnek, hogy egyikünk lehoz egy alapötletet, ú.n. dalvázlatot, ez a személy legtöbbször Bari Attila, és végül ezt gyúrjuk négyen, csapatmunkával egész dallá. Mindig az a lényeg hogy a végeredmény ütős legyen

Mennyire fogadja manapság örömmel a saját tételeket a nagyérdemű?

Hála Istennek remekül! A legutóbbi néhány koncerten vettük észre, hogy már ismerik a dalainkat, és már már jobban sütnek a közönség körében a saját dalok mint a feldolgozások, aminek természetesen nagyon nagyon örülünk.


Mi ihleti az Integral Vortex szöveg és hangulatvilágát?

A basszusgitáros/énekes, Katona Tamás írja a szövegeket. Nagyon szereti az Investigation Discovery-t, innen merít ihletet a dalszövegekhez.

A 7 számos Killing Vision anyaga kicsit sem babazsúrra való tánc zene
komoly témák,nehéz de ugyan akkor pörgős riffek, mennyi idő terméke ez a 7 tétel
,és menyire gyűlt meg a bajotok a rögzítésével?

Körülbelül másfél év termése ez a hat saját dal, bár van egy két tétel melynek az alapjai a zenekar megalakulása előtti időkben is megvoltak már. A zenekar tobzódik az ötletekben, de az elmúlt hónapokban minden energiánkat a demónak szenteltük így kissé elhanyagoltuk a dalszerzést. Nagyon nehézkesen és lassan haladtunk a felvételekkel, ugyanis sem a megfelelő anyagi, sem az ideális technikai hátterünk nem volt meg hozzá. Házilag készült, a próbateremben illetve otthon, azokkal az eszközökkel ami éppen a rendelkezésünkre állt. Természetesen a dalok komplexitása sem könnyítette a dolgunkat.

Melyik koncertetek volt a legjobb vagy esetleg melyik a legrosszabb,kellemetleneb
ha van ilyen.

Szerencsére addig minden koncertünk elég jól sikerült így nagyon rossz élményről nem tudok nyilatkozni, de hogy említsek mégis valamit, egy felvidéki koncertünket mondanám, ahol először is majdnem eltévedtünk odafelé menet. Amikor odaértünk közölték hogy változott a program, mi zárjuk az estét az Akela után, de ősz volt már és hegyvidéki szabadtéri fesztivál, ahol röpködtek a mínuszok. Nem volt kellemes ezt a fajta zenét lefagyott ujjakkal, dermedt végtagokkal eltolni, de odatettük magunkat és végül a koncert jól sikerült.
Jó élményként a tavalyi közös koncertünket mondanám az E-Force.al, a Voivod-ból ismert Eric Forrest bendájával, Debrecenben. Nagyszerűen sikerült a koncertünk, amit maga Eric is végignézett, és nagyon tetszett neki, remekül összebarátkoztunk velük a koncert után, óriási arcok!

 vannak-e esetleg nagyratörő vágyaitok,vagy csak zenéltek mert szeretitek? Ilyen
minőségi zenével őszintén megmondom nemzetközi sikerek is szinte garantáltak és csak sok sikert tudok kívánni.

Abszolút nincsenek. Csak azért csináljuk mert nagyon szeretjük a jó zenét, és imádunk zenélni. Nem a pénz, meg az ismertség hajt minket csak a zene szeretete, az csak hab a tortán ha tetszik is néhány embernek amit művelünk.

Hol lehet meglesni a bandát élőben legközelebb? illetve üzennétek e valamit a leendőbeli illetve aktív Integral Vortex rajongóknak,és Dude That's Metal olvasóknak?

Egyelőre nincs biztos időpont, szervezés alatt vannak környékbeli koncertek, akit érdekel kísérje figyelemmel Facebook oldalunkat, onnan értesülhet majd a dátumokról.
Annyit üzennénk hogy járjanak minél többet koncertekre, ezzel is támogatva az élőzenét!



Facebook:KATT IDE

2015. március 27., péntek

CARCASS: Nem mehetnek Malaysiába!

A népszerű Death Metal csapat nemrég közölte a Maláj rajongóival a Facebookon a rossz hírt,hogy a májusi buli elmarad.A helyi kormány ugyanis a Szövegeik tartalmára hivatkozva elutasította vízum kérelmeiket a bulit így lemondták.Az esetet  röhejesnek nevezték,hiszen tavaly már játszottak egy Maláj városban.

50 éves Trey Azagthoth

Ma(Márc.26. Csütörtök) 50 éves az amerikai Morbid Angel alapító gitáros dalszerzője Trey Azgathoth.Trey már 1983 óta a legendás zenekar vezetője, aki vágja a Death Metal témát annak mondani se kell hogy gitár stílusával dalaival a Morbid Angelben korszak alkotó halálmetál albumokat alkottak. még sok boldogot neki!
Ennek örömére ropogjon egy klasszikus!!

2015. március 17., kedd

KILLFEST 2015 03 13 CLUB 202








Teltházas koncert, kiváló hangosítás, eszméletlen zenészek, mi más kell egy kiváló péntek esti programhoz? Az idei, péntek 13-ra eső Killfest-nek a budai Club 202 adott otthont, legnagyobb örömömre. Ennek köszönhetően a hangzás teljes mértékben élvezhető volt, a mintegy 800-900 ember legnagyobb örömére.
Az estét a cseh Subhorned nyitotta, akiknek a korai kezdés miatt sajnos csak az utolsó számuk végére sikerült odaérnem, amiből is sikerült leszűrnöm, hogy érdemes lett volna megnéznem őket. Még egy tétel a bakancslistámon, akiket szeretnék megnézni. Annyit viszont sikerült kifülelnem, hogy thrash metalt játszanak, méghozzá az old school és modern elemek vegyítésével. Mire odaértem, már majdnem teltház volt, amin meg is lepődtem.

Őket az olasz Methedras követte. Az ő zenéjük nem fogott meg. Sablonos modern valami, amiből szerintem ők sem tudják kihámozni, hogy mit is akarnak játszani. Legalább volt időm körbe nézni a merchpult környékén. Zeneileg érezték egymást, technikai hiányosságuk nem igazán akadt, de maga a stílus számomra az, ami nem elég tiszta.

A Sanctuary számomra mindig is egy olyan kultikus zenekar volt, akikkel nem tudtam mit kezdeni. Vitán felül tehetséges zenészek, szívvel-lélekkel nyomják, viszont nekem túl elvont, túl művészi, de a progresszivitás soha nem volt kenyerem, ettől függetlenül világéletemben csodáltam azokat az embereket, akik ilyen művészi szintre emelik zenei tudásukat. Az Arise And Purify-vel kezdtek, melynek lüktető energiája már kezdte megmozgatni a népet, de a legtöbben az Overkill-re tartogatták az energiájukat. Warrel Dane hangja volt számomra az egyetlen olyan pont, ami kicsit kilógott a sorból, de ez ízlés kérdése. A Die For My Sins-re kezdett igazán beindulni a közönség, ez a tétel nekem is különösen tetszett. A másik szám, ami kiváltotta ezt a hatást, az a Future Tense volt, borítékolható módon. A produkciót a Taste Revenge zárta, mely szerintem kiváló választás volt. Hátránynak éreztem viszont színpadi kiállás terén, hogy nem igazán akartak elmozdulni a helyükről, így nehéz megmozgatni a közönséget. Összességében egy összeszedett, teljes mértékben élvezhető produkciót láthatott a nagyérdemű.


Körülbelül 22 óra magasságában bekövetkezett, amire 4 évet kellett várnom: Blitzék jöttek, láttak, győztek. Nem tudok elfogultság nélkül írni erről a zenekarról, lévén 11-12 éves koromban egy ezerszer átmásolt Under The Influence kazettával ismertem meg a metal zenét. Bár akkor még nem tudtam, hogy mit hallok, egy életre szóló szerelem született. A koncertet az Armorist-tal nyitották, melynél már akkora mozgás alakult ki, hogy harcolni kellett a jó pozíciókért. Totál őrület volt. Örömmel láttam, hogy a 2011-es Killfest-hez mért igényszintemet most is sikerült kielégíteniük. Blitz energikus frontemberhez méltó megjelenéséhez Skull állandó vicsorgása, közönséghergelése társult. Ami viszont nagy szívfájdalmam volt a koncerttel kapcsolatban, hogy Dave Linsk gitárja önmagában borzasztóan szólt, kiállásoknál elveszett. Ron Lipnicki feszesen adta a tempót a zenészeknek, csak éppenséggel csodaszámba ment, ha néha látszódott, de ez a dobosok örök sorsa. D.D. Verni jó zenekarvezetőhöz méltóan az egész koncert alatt ellenőrzés alatt tartotta a srácokat, egy pillanatra sem vesztette őket szem elől a Mogács Dániel-hasonmás törpediktátor. Érezhetően élvezetből játszottak mind az öten, hiába nyomják 35 éve, mégis az energiájukkal a legtöbb mai huszonévesekből álló zenekar nem tudja felvenni a versenyt, lélekben elfelejtettek öregedni, és ez így helyénvaló! Ráadásul Bobby a humorát sem felejtette otthon, ami szintén nagyon jót tett az egész koncert hangulatának. Kimondottan jó setlist-et hoztak, és hibátlanul adták elő. Jó lenne, ha még ugyanennyi év lenne a zenekar előtt! (K.Gábor-beszámolója)

Sanctuary setlist:

Arise and Purify
Let the Serpent Follow Me
Seasons of Destruction
Die for My Sins
White Rabbit (Jefferson Airplane cover)
The Mirror Black
Frozen
Question Existence Fading
The Year the Sun Died
Future Tense
Taste Revenge


Overkill setlist:
Armorist
Hammerhead
Electric Rattlesnake
Powersurge
In Union We Stand
Rotten to the Core
Bring Me the Night
End of the Line
Necroshine
Horrorscope
Hello From the Gutter
Overkill
Ironbound
Bitter Pill
Elimination
Fuck You (The Subhumans cover)

2015. március 5., csütörtök

Rockerhatározó:


Kuczkó Gábor,a D.T.M- egyik szerkesztője összeírt egy  klisékből,és általános jellemzőkből álló Rocker/Metalhead határozót. Kérünk téged kedves olvasó az anyagot ne használd fel gyűlölködésre és használd az önkritikád. jó szórakozást!

"Mindenevő" - Fogalmatlan pózer. A szomszéd kölke hozott neki két Tankcsapda albumot, és most épp rocker barátokat keres. A suliban mindenki utálja, vagy leszarja. Ismertető jele nincs, mert még extrémek neki a rokkergöncök, no meg anyuci nem engedi.

"técsé, depi, ród" - Mocskos pózer. A "mindenevő" elfajzott formája. Ő a helyi basszájba, ő neveli ki a mindenevőből a saját fajtáját. Ismertető jele: csak fekete ruhák, szakadt bakancs, seggszagú láb, igénytelen málhazsák és szimatszatyor, télen-nyáron bőrdzseki, zsíros, csimbókos szénakazal, kötelező kecskeszakáll.

Hard rock - Vénfasz. Általában 50 éves fröccsbogár, aki minden kicsit is rocker hajlamúval órákig tud sztorizgatni. Az nem baj, ha meg sem történt, de legalább hangzatos! Ingyenes koncertek, fesztiválok állandó látogatója. Ismertető jele: rojtos bőrdzseki, bőrnadrág, western csizma, maximum két fog, három szál vállig érő haj.

Heavy metal - Papucs. A szőke hercegnek képzeli magát Harley Davidson-on egészen addig, míg édesanyja meg nem tudja, hogy a Babettájával jár koncertekre csajozni. Alapvető tartozéka két korsó sör, szigorúan átlátszó műanyagpohárban, melyeket felváltva kortyolgat. Szabadságról papol, de az asszony hordja a nadrágot otthon. Ismertető jele: bőrgatya, hosszú, csimbókos hajzuhatag, Iron Maiden póló, és az elengedhetetlen sör.

Glam metal - Buzi. A nőket és a férfiakat fizikai lehetetlenség megkülönböztetni. Folyton azzal hencegnek, hogy hány csaj volt meg nekik, de igazából egymást kúrják. Szinte biztos, hogy apjuk faszán nevelkedtek. Fél percig vicces látvány, még haza is vinnéd pénzért mutogatni, de utána unalmas. Ismertető jelük: női ruhák, tupírozott haj, smink, leopárdmintás cuccok, béna csajozós dumák a kompenzálás érdekében.

Power metal - Wowfüggő kocka. Az élete másról sem szól, csak egy képzelt világ agyszüleményről. Ha kitörne a harmadik világháború, ő karddal rohanna a sárkány ellen a szőke hercegnő megmentésére nagyfülű melegtündérkének öltözve egészen a lakásajtóig, mikor is észrevenné, hogy lehet, hogy jobban járt volna, ha a Call of Duty sorozatot viszi végig. Mikor anyja elküldte a gép elől, összehívta a wow-on megismert paladinpajtikat, és élőben szerepjátékoztak, no de nem szexuális úton, attól még egy jó 20 év elválasztja. Ismertető jele: pattanásoktól alig látszó fej, duzzadt szemek, zsírtól tocsogó vállig érő fejbunda.

Thrash metal - Primitív tuskó. Amit ő hallgat, az az igazi metal, azon kívül minden szar. Zenében hasonló a helyzet vele, mint a jazz kedvelővel, csak ő még léggitárhoz is magánórákat vesz. Ő már '83-ban ott volt a Total Metal klubban, még ha akkor sem Total Metal klub, sem ő, sem az említett zenekar nem létezett. Az ereklyék gyűjtögetése állandó faszméregetés tárgya. Ismertető jele: felvarrós, sosem mosott farmermellény, fehér edzőcipő, amit még édesapja sem hordana, olyan tré, szűk gatya az impotencia kedvéért, hosszú, mindig kócos sörény, töltényöv, és még a budin is totál ismeretlen equador-i thrash metal banda pólója.

Death metal - Belezős mimózák. Állandóan másról sem tudnak beszélni, mint sorozatgyilkosokról, kivégzésekről, kínzásokról, de ha elered az orruk vére, mentőt kell hívni melléjük. A legbrutálisabb arcoknak gondolják magukat. A nyolcévesek között a napköziben. Ismertető jelük: terepmintás gatya fekete katonai bakancsba betűrve, fekete póló, morcos kiscica tekintet.

Black metal - Mizantróp gyökerek. Ők senkivel nem barátkoznak, akik nem áldoztak még sátánt a kecskének. Egy fával szívesebben közösülnek, mint egy emberrel, még egymást is képesek megkéselni brahiból, annyira gyűlölik az embereket. Az ősi legenda szerint Norvégiában pantomimesek egy csoportját nem fizették ki egy előadás alkalmával, így fellázadtak, az ő leszármazottaik a blackerek. Ismertető jelük: csak a feketét ismerik a bőrszínt leszámítva, és a seggükből is szegecs áll ki, és az elengedhetetlen elfolyt pantomimes arcfesték.

Folk/viking metal - Identitászavaros igénytelen csürhe. Odin és Thor szerelemgyermekeinek hiszik magukat. Ők a nomád férfiideál megtestesítői, amíg anyuci ki nem húzza a netkábelt. Poharat és evőeszközt nem használnak, csak egy búcsúban lőtt kétpálcás marhatülköt. A zenéjük olyan, mintha a Bunyós Pityu összeállt volna a Tankcsapdával. Ismertető jelük: irdatlan szakáll minden létező lakójával együtt, állatbőrök, skótszoknya, ivótülök, hosszú, rasztásodott haj, állandó delíriumos állapot, ostoba tekintet.

Industrial metal - Látens diszkós. Ez az a típus, aki diszkósnak is túl gyökér, és Depresszióról is hazazavarták, akkora pózer. Megunta az állandó ingázást a két szubkultúra között, és csinált egy sajátot, mert az egyedi. Ismertető jele: nagyon bő gatya, hogy a fingnak is legyen hely, akkora talpú szartaposó, amiben nem hogy egy karton cigit, de egy komplett dohánygyárat feltűnésmentesen át lehet csempészni a határon. Stílszerűen csak fekete ruha.

Goth metal - Depresszív életképtelen gyökér. Az elegancia földi helytartóinak képzelik magukat, és meg nem értett művészeknek, holott szimpla deviáns, beilleszkedni nem tudó pubertások csapata. Bőrük hófehér, no de nem azért, mert vámpírhercegek és hercegnők lennének, csupán ilyen ronda gyerekhez nem adják a nevüket a szüleik, így a pince mélyén nevelik őket. Ismertető jelük: lerángatták nagyi csipkés függönyét, beletömködték papi Wartburgjának kipufogójába, hogy szép fekete legyen, és abban rohangálnak, emellé ízlésesen a legnagyyobb orrú acélbetétes bakancs, ami létezik. A sminkkultúra nőknél és férfiaknál egyaránt megfigyelhető: fehér bőrön fekete rúzs.

Cybergoth - Szipus diszkós geci. Úgy kell ezeket elképzelni, mint az industrial és a goth metal keverékét. Deviáns stílustalan diszkósok, azzal a különbséggel, hogy minimalizálták a hangszerek arányát, és maximalizálták a drogfogyasztást. Ezt a zajt másképp el sem lehet viselni, szóval maximálisan meg tudom őket érteni. Ismertető jelük: itt is elmondható, hogy a goth és az industrial keveréke, kiegészítve egy öntudatlan fodrásszal, mely itt-ott nullással belekapkod, néha a szemöldököt is leszedi, nyakon önti őket festékkel, majd ha sikerül észrevenni a hajhiányt, színes zuhanyzócsövekkel pótolja azt.

Doom metal - Önpusztító gyökér. Talán a legártalmatlanabb fajról beszélhetünk az esetükben, mert ők a metal reggae-sei azzal a különbséggel, hogy utálnak mindenkit, csak félnek kimutatni, hátha pofán veri őket valaki. Szerintük az élet értelme az önpusztítás, de ha kettőt tüsszentenek, rohannak orvoshoz. Ismertető jelük: igénytelen borosta/pofaszakáll, bárgyú, ostoba, szétdrogozott tekintet, mindent átható sörszag.

Nu metal - Verték a suliban. Az egész műfaj arról szól, hogy az élet milyen szar, mert csúnyán nézett ránk reggel a szomszéd Bözsimama cicája, de mi kemények vagyunk, és megpróbáljuk visszafojtani a sírást, és a normális riffeket. Utóbbit kiváló eredményességgel. Ismertető jele: deszkás cipő, kinyúlt, bátyjától lopott póló, rövid és elbaszott frizura, fekete ruhák, sulinyomoréka viselkedés.

Hardcore - Agresszív faszkalap. Az ő zenéjük a legkeményebb, az ő zenéjükben van a legtöbb igazság, csak ezt a kívülálló muglik nem érthetik, mert nem tudják, hogy mi az az összetartás. Ha egy szerintük ilyen emberrel találkoznak, rendszerint félholtra verik a szeretet nevében. Ismertető jelük: fehér trikó, nagymama fejkendője, kopasz fej, bermuda, semmit mondó tetoválások, térdig húzott zokni, amiért annak idején engem simán elvertek volna a suliban alanyi jogon.

Grindcore - Zártosztályszökevények. Láttam én már kárón varjút, de ezek ahogy szórakoznak, és amilyen hangokat képesek kiadni magukból, azt a legrémesebb álmomban sem gondoltam volna. A legundorítóbb szexuális pervderziókból is viccet csinálnak, ritka erkölcstelen egy brigád. Ismertető jelük leginkább a vállalhatatlan viselkedésük.

Metalcore, deathcore - Keménykedő homokosok. Ezeket az alsóbbévesek is félkézzel földhöz vágták suliban, és a sérelmeket egy megzenésített zokogórohamban adják ki magukból. Egyszer ordítanak, mint a kiskölök, akinek beleszartak a cumisüvegébe, egyszer meg nyivákolnak, mint a bagzó macskák. Ismertető jelük: emlékszel még az emósokra? Na ezek pontosan ugyanúgy néznek ki, pontosan ugyanúgy viselkednek, csak időközben felvásárolták az összes Turbo rágót, és magukra pakolták a matricákat belőle.

Post rock/metal/hardcore - Meleg művészlelkek társasága. Igazából a műfaj elején a "poszt" jelző azt mutatja, hogy totál semmi köze nincs az eredetihez. Ők az adott stílus szabadbölcsészei, és ezzel mindent elmondtam róluk. Ismertető jelük nincs, annyira szürkék, unalmasak és hétköznapiak.

Blues - Vén művész fasz. Ami Chuck Berry-nél keményebb, abban nincs zenei tudás. Borozós típus, valamilyen képzőművészetben általában jártas, és el is ismernék, ha nem lenne akkora arca, hogy a megnyitóira ki kéne bontani a falat, hogy beférjen. Ismertető jele: kockás ing, kopott farmer, félhosszú haj. Olyan, mint a grándzsos, csak öreg.

2015. március 2., hétfő

Májusban új Faith No More

 1997 óta nem volt mozgás a F.N.M. csapatnál, Május 19.-én azonban új albumot közölnek majd méghozzá saját kiadásban.Ízelítőt is kapunk a Superhero című számban,amit a linkre kattintva meghallgathatsz. Faith No More - Superhero

2015. március 1., vasárnap

Új Morgoth!

Most mindenki erről beszél a Morgoth kiadott egy mostanában divatos kedvcsináló szöveges videót, az Ungod című albumához. A Snakestate-ről van szó. Én szeretem őket minden tiszteletem az övék, de számomra ez kissé unalmas volt.Kis izgalmam az volt hogy vártam mikor basznak bele a "tupa-tupa" tempóba vagy lesz valami kapós kis riff amit majd követ a "tupa-tupa" és meglehet majd őrülni mint például a Body Count-ban vagy a Selected kiling-ben.Mondjuk1:48-nél belekezdenek valamibe de nekem nem jött át az a feeling, de ez csak személyes vélemény és nem akarom lehordani a zenét nagyon is jó szám lehet hogy én vagyok kicsi túlságosan oda az őskövületekért. Tudom már régóta nem az Old School-t nyomatják ott volt ugye a Feel Sorry For The Fanatic albumuk ami inkább egy későbbi KillingJoke albumra emlékeztetett mint Death Metal nagyöregekre de a címe is magáért beszél. nos epekedve várom az albumot remélem tartogat kellemes meglepetéseket.

Új külső,új lendület!

 Dude That's Metal blogunk frissült, és frissülni is fog,a koncert és fesztivál ajánlók, 
infók érkezni fognak valamit a Metal világ minden aktualitásáról igyekszünk majd beszámolni,nagyobb vehemenciával mint eddig, mint láthatjátok van beépített rádió is böngészés közben zúzzathatjátok a metal-t! kérdésekel és kérésekkel forduljatok hozzánk Facebook - on,vagy E-mail ben : dudethatismetal@gmail.com-címen. legyetek undergoundok és támogassátoka metal zenét! üdv. D.T.M. főszerkesztő.
Ennek örömére itt ez a kis gyümölcskosár koruk kiemelkedő alakjai  ti kiket ismertek fel? :)

"kár,hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi"

A svéd Enforcer számomra szívmelengető "új" videó klippel rukkolt elő a Destroyer c.számukhoz. A manapság divatos szöveges videók helyett egy igazi VHS minőségű élő zúzást látunk teljesen bepörgött zenészek teljesen régi módon nyomják az igazi heavy metalt.Több ilyen hagyományőrző időgépre lenne szükség a világ metal színterének.