2015. október 23., péntek

Mi mit hallgatunk? a From Underground csapat TOPlistái! TOP5 Thrash. II.rész Úri Sz.Bence



5. Obliveon - From This Day Forward(1990)


A Kanadai metálszíntér televean különlegességekkel,ilyen a Montréali Obliveon is.A mindössze 4 stúdió albumuk közül nekem hamar favoritommá vált az első az 1990-es From This Day Forward,és nem azért mert trúskodni akarok,hogy minden bandának az első albuma trve és a legjobb,csupán ennek van egy olyan atmoszférája és ereje amit megszerettem, technikás mégis pofon egyszerű nincs túlcsicsázva.
Kiemelt tételek az albumról talán a : Fiction Of Veracity , és a Droidomized.
Két egymást követő szám az albumon mindkátő hatalmas horderővel veszi rá az embert hogy bele merüljön az labum hangulatába.ez utóbbi önkénytelen headbangelésre is késztet egy igazi tökös thrash szám!



4.Kreator-Enemy Of God(2005)


Örök és tagadhatatlan kedvencem a német nagy négyes kiemelkedő bandája a Kreator,nehéz is volt kiválasztani melyik albumuk kerüljön eme ötös listára de hamar a 2005-ös Enemy Of God című albumra esett a választás,talán mert ez volt az első Kreator album amivel megismerkedtem,és ezt ismerem az Endorama-albummal párhuzamossan legjobban, minden tétele egy-egy mestermunka, az album modern hangzása,és tematikája is egyaránt nagyon tetszik,nincs egy olyan szám se aminke legalább 2 sora nem úgy lenne megírva,hogy első hallgatás után ne mászon a füledbe. Külön kedvencem a Suicide Terrorist, Voices Of The Dead ( a basszusgitár intrótól néha még a hideg is kiráz), valamint a Dying Race Apocalypse.


3. Violent Force - Malevolent Assault of Tomorrow(1987)


Még mindig Németországban járunk ám ez a banda kimaradt a nagy négyesből mivel csupán egy teljes albumuk jelent meg a M.A.O.T- ez viszont egy kegyetlen technikás,gyors brutális,mégis fület gyönyörködtető 39 percel járul hozzá a német metal színtérhez. A nyitó dal a Dead City-számomra óriási kételyel indította az albumot az ilyen számokra szoktam azt mondani,hogy „ hát egynek emén”,ám ami utána jön az a folyamatos technikásodás egyre jobban felépített számok külön kiemelném az insztrumentális tételt a What About The Time After című számot,eben a számban megvan minden amiért egy insztrumenált szeretni lehet. Az album összességében nekem olyan mintha a korai kreator és a korai Pestilence közös gyermeke lenne és az kurva jó :D. Tehát kedves olvasó melegen ajánlom ezt az albumot.

2-Crisix – Rise...Then Rest(2013)


Sokkal kevésbé oldschool de annál brutálisabb album ez. Ezek az katalán srácok nem szarralgurigálnak.ez az album totális ötvözése mindannak amit a Thrash jelent(számomra) az énekes egyedi néhol vonyító-sikítozó,néhol teljesen halál hörgő hangja kiválóan alkalmazkodik a zene hasonló ingadozásához. Az album egyébként csigolyástól tépi le az ember fejét már eleve ahogy elkezdődik IN YOUR FUCKING FACE! Ordítással bele tolja a kegyetlen thrasht a kibaszott arcunkba.ezután néhl belassul de alapvetően 46perc TUPA-TUPA thrash.Kiemelt tételek talán a : Bring 'em to the Pit , valamint a Seven. Ha new school thrash kedvelő vagy,és még nem ismered akkor toljad befele!



1. Metallica- Master Of puppets


NEM LEHET THRASH LISTÁT CSINÁLNI METALLICA NÉLKÜL!



Biztos olvassa ezt néhány total trve metal elitista aki már corpsepaintben Deicide-ot bömböltetve szopta az anyja csecsét,és most háborog,hogy mi az az untrve szar,hogy ilyen komersz Metallica. Nos én ezen nőttem fel számomra sokáig ez jelentette a thrash-t,azt se tudtam hogy a slayer létezik. Ez az album minden tételében tökéletes és nem is pofázok róla többet,imádom.

köszönöm a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése