2016. január 26., kedd

My Top 5 Death Metal Albums

        Cancer - Death Shall Rise
       Release date :1991
1. Hung, Drawn And Quartered
2. Tasteless Incest
3. Burning Casket
4. Death Shall Rise
5. Back From The Dead
6. Gruesome Tasks
7. Corpse Fire
8. Internal Decay

Deicide-Deicide
Release date :  1990

1. "Lunatic of God's Creation" 
2. "Sacrificial Suicide" 
3. "Oblivious to Evil" 
4. "Dead by Dawn" 
5. "Blaspherereion" 
6. "Deicide" 
7. "Carnage in the Temple of the Damned" 
8. "Mephistopheles" 
9. "Day of Darkness" 
10. "Crucifixation" 

Cannibal Corpse - Butchered At Birth
Release date : 1991

1.Meat Hook Sodomy
2.Gutted
3.Living Dissection
4.Under The Rotted Flesh
5.Covered With Sores 
6.Vomit The Soul
7.Butchered At Birth
8.Rancid Amputation
9.Innards Decay

 

Benediction-Ashen Epitaph/The Grotesque
Release date : 1994

1. "The Grotesque" 
2. "Ashed Epitaph" 
3. "Violation Domain" (Live) 
4. "Subconscious Terror" (Live) 
5. "Vision in the Shroud" (Live) 


Edge Of Sanity - Purgathory Afterglow
Release date: 1989

1. Twilight 
2. Of Darksome Origin 
3. Blood-Colored
4. Silent 
5. Black Tears 
6. Elegy 
7. Velvet Dreams 
8. Enter Chaos 
9. The Sinner And The Sadness
10. Song Of Sirens 


CASKET(Ger)+NADIMAC(Srb)+ETIL(Srb)-CLASH CLUB



надимач

Etil


Casket

Casket (Death Metal)-(GER), est. 1990

надимач (Thrash / crossover metal)-(SRB)

 ETIL (Metal/Grindcore)-(SRB)

Club Clash-Subotica
2016.02.15.

UPAD:200din

2016. január 24., vasárnap

Testet öltött az undeground Zentán.

Január 23-án a zentai Rin Tin Tin nevezetű objektumba összehordta a csuda népséget a szél, a tetkóst, a kopaszt a rasztást,a tágíóst, bőrdzsekist,és a piercingeset is,az altert,ja meg a felvarrós mellényest.
szóval nem volt hiány a szubkultúrákban és az emberekben, jó volt látni a nagy érdeklődést habár kicsit szűkösen voltunk, de mindig arról pofázok,hogy lehetne tehenet legeltetni az üres koncerttermekben,hát most kaptam egy teli helyet, ezért minden ezt olvasónak jár ha a keksz nem is de egy gratuláció mindenképp,és támogassátok továbbra is az élő zenét.


Érkezésünkkor az első zenekar a temerini Testet Ölt- Post metal formáció már nagyban húzta.Jómagam Tupa-Tupa zenéken tengettem eddigi életem, az ő zenéjük távolabb áll tőlem,de mindenképp tehetségesek,és a műfajon belül nem szarral gurigálnak,kifejezetten élvezetem a produkcióból elcsípett részletet.Kivetni valóm,annyi lenne,hogy a sípolós részek amik egyébként remek részét alkották a zenének,de nagyon sípoltak,és az fájt.Minden esetre ha a közelben játszanak, nem biztos,hogy kihagyom.

Kis tolakodás,és helyezkedés,levegőzés után,jó kurva hangosan odavágtak a szülővárosom beli Metal/Hardcore faszagyerekek az All The Arms We Need -a Metal Coret utáltam világ életemben,ők még a tűrhetőbb verziót tolják(kevésbé nyálas).Helyenként egészen jó Melo Death lehetne.A közönség itt már kezdet jócskán belendülni,én csendes megfigyelő ként vettem részt. El kell mondjam,hogy a bőgősük végig egy pirosan izzó szemekkel megspékelt maszkban tolta.Ami remek színpadi elem,és nagyon hatásos volt mivel alapvetően alacsony termetű ember,és kurva félelmetesen hatott abban a maszkban. A hangzásról meg nem sok jót tudok mondani,nekem az egész csak ordított.

Ki a levegőre megint,mert csakugyan szűkösen vagyunk, várjuk,hogy az Ashen Epitaph elkezdje idei első koncertjét amit szerencsére hazai pályán rendeztek meg,és ez kihatott a minőségükre is.Általam már jól ismert szettet játszottak rengeteg odaadással,és beleéléssel.Láttam már párszor őket,de most tényleg azt kell mondjam nagyon a toppon voltak a már 13-éve oldschhoolt toló fiúk,jó lehet kötekedni,hogy én mindig elfogultan írok róluk,de ez van. Jól szóltak egyben voltak Győri Norbert Gitáros a legutóbbi újvidéki bulin látottakat messze felülmúlta ami a színpadi összhangot illeti,tényleg nagyon látszott,hogy otthon vannak,és kurvára zúzni akarnak.Sajnos a küzdőtér egyre veszélyesebbé,és veszélyesebbé vált,kibontakozóban voltak bizonyos konfliktusok,így én ismét levegőztem így lemaradtam a nagy kedvencemről a Hate c. számról,de a Troops Of Doom feldolgozásra vissza értem.Vége is lett.

összességében jó kis bulivolt sok régi ismerős között,mindenki faszagyerek,és belevaló csaj aki ott volt.

2016. január 15., péntek

Blackened Mysticism Fesztivál Debrecen

Első alkalommal kerül megrendezésre a Blackened Mysticism Fesztivál a Debreceni Kaptár Klubban!Teljes a fellépő lista már csak ki kell várni a Március 11.-ét






Fellépő zenekarok:





A szegedi Evil's Tears










A kárpátaljai Castrum












A pécsi Malediction


A román Clitgore



A debreceni Andartar

Evil's Tears /Castrum/Malediction /Andartar /Clitgore 
Kaptár klub-Debrecen


Kezdés : 19:00

Jegyek Helyszínen :900Ft

Köd,lepra és sötétség Budapesten

https://www.facebook.com/events/1095719343779479/?fref=ts

A Budapesti Dürer kert ad helyet a lengyel Mgla koncertjének Magyarországon.
az atmoszférikus sötét Black Metalban utazó zenekar 11-éve aktív és egyedi,nevükhöz hűen ködös,nyirkos hangulatú zenéjükkel hamar nagy sikert értek el a fekete fém ezen alfajának rajongó között. A 2015-ben megjelent albumuk az Exercises in Futility elmaradhatatlan volt a '15-ös évi toplistákról,és Február 6-án élő szem és fültanúi lehetünk profizmusuknak.
Hazai hangulatfelelősek a miskolci Svoid akik 2009-óta művelik a hasonló hangulatú Black Metalt nem eldobni való színvonalon.Első teljes hosszúságú albumuk a To Never Return nagyon jó hangulatú lemez,meg van a műfaj által megkövetelt monotonitása,mégis izgalmas.
 A másik hazai support a Dunkelheit  a lengyel fő fellépővel egykorú szegedi csapat. A 2014-es Mors Aeterna albumuk szintén kitűnően illeszkedik személyes elvárásaimhoz a műfajt illetően, izgatottan várom élő műsorukat.
 Ez még mind nem elégz este folyamán a szintén szegedi Lepra is tiszteletét teszi eme nemes fekete ünnepélyen az ő zenéjük némileg ropogósabb Black jó kis tupa-tupa és mérhetetlen gonoszság, első teljes albumuk a Tongue of Devil Prayers , 2014-ben jelent meg.


                                            Mgla Facebook : https://www.facebook.com/mglaofficial/?fref=ts

2016. január 14., csütörtök

THRASH WITH US fest 2


SOLSTICE + Thrash Or Die + tbcLive – 15.06. 2016. The Quarter, Novi Sad – 19h









SOLSTICE su headlineri ovogodišnjeg Thrash With Us festivala. Legendarni bend koji je 1991. godine nastao na Floridi svrstava se u jedne od pionira tamošnje čuvene Metal scene. Njihov album prvenac Solstice objavljen 1992. godine za Steamhammer Records i dalje važi za jedno od kultnih izdanja ekstremne metal scene. Članovi benda SOLSTICE upisali su se i u diskografije drugih poznatih imena kao što su: Cannibal Corpse, Cynic,Brutality, Malevolent Creation, Demolition Hammer, Monstrosity, Righteous Pigs i mnogo drugih.


   
    
https://www.facebook.com/Solsticefl



THRASH OR DIE su nastali 2010. godine i sviraju surov Thrash Metal, a do sada su objavili dva studijska albuma Poser Holocaust i Melting Your Skin. Bend čine neki od članova benda SOLSTICE i bazirani su takođe na Floridi.
                                           


https://www.facebook.com/thrashordie.fl




DARKER HALF dolaze iz Australije, nastali su 2003. godine i sviraju Thrash Power Metal sa dosta oldschool varijacija utemeljenih na zvuku sa kraja 70ih i početka 80ih. Bend je vrlo aktivan, objavili su 3 studijska albuma i nastupali su kao podrška mnogim legendarnim imenima kao što su: Paul Di’ anno, Queenstyche, Accept i mnogim drugima. Na Thrash With Us festival dolaze u sklopu svoje prve evropske turneje.




http://www.darkerhalf.com/




ALITOR su jedan od najcenjenihij mladih bendova na domaćoj sceni. Od samog starta privukli su veliku pažnju svih fanova Thrash, Death ali i drugih stilova posebno zbog odličnih lajv nastupa prepunih virtuozne i tehničke izvedbe njihovih numera. Gledajući na domaću scenu danas, verovatno ne postoji bend koji bolje pristaje postavci drugog dela Thrash With Us festa.


https://www.facebook.com/AlitorOfficial


U narednom periodu objavićemo još nekoliko učesnika predstojećeg, drugog po redu festivala Thrash With Us!



Ulaznice u prodaji od 31. marta:

500din – pretprodaja

700din – na dan koncerta

(Prodajna mesta: Felix, Mungos )
Podržano od strane:

MH Concerts

https://www.facebook.com/MH.concerts/

Serbian Hellbangers

https://www.facebook.com/SerbianHellbangers

2016. január 12., kedd

Ameddig a föld kerek mindig lesznek Blackerek!

Kihagyhatatlan esemény volt az ötödik alkalommal megrendezett United Slavic Swors Festival.
Meglehetősen izgatott várakozás előzte meg az eseményt részemről,főleg a fő fellépő a cseh Avenger miatt kiket már előbbről ismertem,és szívesen hallgattam is.A két és fél órás vonatozás ismét nem volt hiába való az Újvidéki The Quarter club nem hagyott csalódni ami a felhozatalt illeti.
a közönség jelenléti száma és lelek jelenléte azonban kissé aggasztó volt,nem is aggasztó inkább nyomasztó, értem én hogy az úgynevezett Blackerek nem buliznak, nem ugrabugrálnak,mert hátNo mosh, no fun n, trends,no core,
de azért közelebb lehet menni a színpadhoz,egy kis fejkörzés pláne nem árt senkinek nekem 3-Centiméternél nincs hosszabb hajam de azért abból kiráztam a korpát.

Az első zenekar a hazai Kolac:
első találkozásom volt velük élőben, nem hagyták szarban a sokra vágyó kis metalos lelkemet,tényleg rendben volt az a pár szám amit tőlük ismertem rajta is volt a repertoáron, dobos nélkül tolták ez kicsit érdekes volt színpad képileg,valamint hogy a másodhegedűs rohadtul nem hallatszott.meg én elviseltem volna egy kis corpse-paintet is de mint kiderült ez nem az a Black koncert este volt.

Rövid átállás után a húrok közé csapott a Wolfshunger  szintén hazai kissé thrashesebb Black Metal csapat elég jól szóltak rendben voltak a riffelések , a dobos is jól kente, szöveg világuk viszont nekem annyira nem jött be.

Ideje érkezett az egyik cseh főfellépőnek az Impuritum lépett színpadra, jól esett kicsit a változatosság a folyamatos Black zúzás után kicsit Death Metalt hallgathattunk habár abból a kevésbé old school kicsit uncsibb verziót de nem sok kifogásom van a fiúk ellen csupán nem fogtak meg annyira hogy haza tértem után újra belehallgassak a zenéjükbe.

Eljött a bosszúállás ideje a szintén Cseh AVENGER minden létező igényemnek megfelelően darálta a Dark Metalt. Honza Kapák brutális dobjátéka mellet énekelt ez nekem mindig is egy egzotikumnak számított, teljesen kerekek a számaik gyönyörűen szólaltak meg élőben,ezt persze le is várja az ember a"nagy névtől", egyedül a gitárosnak voltak problémái a felszerelésével de ez nem tűnt különösebben fel ami a hangzást illeti.

A hat fellépő közül ennyit sikerült megnézni összességében elégedett vagyok izgatottan várom a 6.United Slavic Swords Fesztivált.

2016. január 6., szerda

Multi-muzikális összélmény zentán


-All The Arms We Need

-Ashen Epitaph

-Testet Ölt

 Három irányzat egy este egy helyen a Zentai Rin Tin Tin ad helyet eme eseménynek melyre természetesen megint csak a totál lusta és buta ember nem jön el! Poton 200 dináré . Nem vagy az old szkúl híve ott lesz neked az All The Arms We Need , nem szereted a kórt ott lesz vajdaság egyik ha nem alegrégebbi aktív régi sulis Death Metal alakulata, nem bírod a höri möri zenét akkor is lesz neked egy csemege a Temerini Testet Ölt zenekar a Post rock vagy ahogy egy kedves ismerősöm mondaná " ez ilyen drógás zene" képviselői ként. jó tudom 200 dinár egy doboz cigi, egy 2 literes sör, egy nagy csomag klotyó péjpör, 4 kenyér, egy jó burek joghurttal , de biztos vagyok benne,hogy egy ilyen élményt is megér :)

                                                             All The Arms We Need

                                                            Ashen Epitaph

                                         Facebook: https://www.facebook.com/ashenepitaph

                                                                       Testet Ölt
                                             Facebook :https://www.facebook.com/testetolt
Start : 22:00 h
Entry : 200 RSD